Lahodné pečené karé (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Ide o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a cibuľový šalát podľa Nazarboncuk. Ten ma naozaj prekvapil a ďakujem zaň. Poďme na to.

6
porcií
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ja už som mala hotové rezne, tak som len prekrájala blany a naložila do pácu: jogurt, horčica, korenie, sugo, zelerová vňať, chilli a olivový olej. Premiešame a necháme odstáť pár hodín, najlepšie do rána.
  2. Na druhý deň rozpálime panvicu a všetky rezne sprudka z oboch strán opečieme. Ak ste nesolili, teraz je čas. Vidíte, aké sú hrubé, ja to klepanie neznášam :)
  3. Priebežne ukladáme do maslom vymasteného pekáča.
  4. Preložíme slaninou a nakrájaným pórom.
  5. Navrch druhé poschodie.
  6. Zvyšnú marinádu zriedime vodou, prilejeme do panvice, necháme zovrieť a zalejeme pripravené mäso.
  7. Navrch slanina, nech to nie je suché. Zakryjeme a pečieme/dusíme cca hodinu.
  8. Posledných 10 minút odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme dopiecť. Vidno, koľko si mäsko pustilo šťavy, a pritom tam bolo vody minimálne.
  9. Podávame so zemiakmi a šalátom.
  10. Ešte k tomu šalátu. Nikdy som nemyslela, že z cibule sa dá urobiť šalát. Ale predsudky nabok, dá. Tento je podľa Nazarboncuk a v neposlednej rade aj podľa Mijaita, ktorá ho pripomenula. Ja som ho samozrejme trocha "znaturalizovala" :) je výborný.