Lahodné pečené karé (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Ide o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a
cibuľový šalát podľa Nazarboncuk. Ten ma naozaj prekvapil a ďakujem zaň. Poďme na to.
6 porcií |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Ja už som mala hotové rezne, tak som len prekrájala blany a naložila do pácu: jogurt, horčica, korenie, sugo, zelerová vňať, chilli a olivový olej. Premiešame a necháme odstáť pár hodín, najlepšie do rána.
- Na druhý deň rozpálime panvicu a všetky rezne sprudka z oboch strán opečieme. Ak ste nesolili, teraz je čas. Vidíte, aké sú hrubé, ja to klepanie neznášam :)
- Priebežne ukladáme do maslom vymasteného pekáča.
- Preložíme slaninou a nakrájaným pórom.
- Navrch druhé poschodie.
- Zvyšnú marinádu zriedime vodou, prilejeme do panvice, necháme zovrieť a zalejeme pripravené mäso.
- Navrch slanina, nech to nie je suché. Zakryjeme a pečieme/dusíme cca hodinu.
- Posledných 10 minút odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme dopiecť. Vidno, koľko si mäsko pustilo šťavy, a pritom tam bolo vody minimálne.
- Podávame so zemiakmi a šalátom.
- Ešte k tomu šalátu. Nikdy som nemyslela, že z cibule sa dá urobiť šalát. Ale predsudky nabok, dá. Tento je podľa Nazarboncuk a v neposlednej rade aj podľa Mijaita, ktorá ho pripomenula. Ja som ho samozrejme trocha "znaturalizovala" :) je výborný.