Lahodné kokosové rezy (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Dostala som požiadavku "urob kokosový koláč" ... výsledok? Výborno-výborný. :)

24
porcií

Suroviny

Postup

  1. KAKAOVÉ PLÁTY: Žĺtka vymiešame dopenista s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Rozdelíme na polovice, rozotrieme na papier na pečenie a upečieme dva pláty. Piekla som pri 160°.
  2. SNEHOVO-KOKOSOVÝ PLÁT: Z bielok vyšľaháme pevný sneh, následne postupne prišľahávame cukor až kým sneh nie je tak tuhý, že drží tvar. Za stáleho šľahania (na nižšom výkone) pridáme 3 PL mlieka, 3 PL maizeny a strúhaný kokos. Pečieme pri 160° 20-30 min. Upečený má dozlatista sfarbený povrch a jemne sa oddeľuje od papiera na pečenie.
  3. Spolu teda máme tri pláty pečené na plechu s rozmermi 27*37 cm.
  4. ŽĹTKOVO-VANILKOVÝ KRÉM: Nad parou uvaríme hustú kašu z mlieka, štipky rumu, dvoch Zlatých klasov, žĺtok a vanilkového cukru. Hotovú necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom (množstvo cukru nechávam na vás :) ) a nakoniec spojíme s vychladnutou kašou.
  5. Krém si rozdelíme na tri časti (navrch môže ísť menšie množstvo) a ponatierame pomedzi pláty v poradí: kakaový - krém - kokosový - krém - kakaový - krém.
  6. Zákusok dáme do chladu stuhnúť, pokrájame a ozdobíme strúhanou čokoládou a kokosom. Na záver si uvaríme chutné café, pustíme príjemný podmaz a vychutnávame ;) Bon Appétit!