Lahodná zeleninová polievka
Autor receptu: luckaprima
Na prvý pohľad obyčajná, no čarovne lahodná a obľúbená u detí,
pritom rýchla.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- My sme dnes mali čerstvú zeleninku zo záhradky, mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a hrášok. Nakrájanú zeleninku popražíme dve minúty na masle, pridáme zemiaky, soľ a kurkumu, zalejeme vodou.
- Povaríme pokým zmäknú zemiaky, čím kratšie, tým lepšie. Na záver pripravíme cesto na halušky z vajíčka, syrokrému, trochy rozpusteného masla, múk, krupice, soli a čerstvej petržlenovej vňate. Mäkké cestíčko pretlačíme cez haluškár priamo do polievky, necháme zovrieť a pridáme ešte čerstvú petržlenovú vňať.