Lahodná špaldovo-jablková bábovka
Autor receptu: randoinetta
Nenáročný dezert ( nielen pre návštevu ) ku kávičke alebo k čajíčku.
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Hrozienka namočíme do vlažnej vody.
Rozbijeme 5 vajec oddelením žĺtkov od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka pridaním vanilkového a hnedého (alebo práškového) cukru, pridáme mlieko a prešľaháme.
- Keď sú žĺtky s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, postrúhané očistené jablká, scedené hrozienka, preosiate kakao, vodu, sódu bikarbónu a dobre premiešame.
Z bielkov v druhej miske vyšľaháme sneh, ktorý primiešame varechou alebou metličkou k cestu.
NEŠĽAHAŤ!
- Bábovkovú formu vymastíme poriadne maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 35 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo/špajdlu a ak ostane suché/-á, môžme ju vybrať. Vyklopíme ešte za horúca. Nakoniec posypeme preosiatým práškovým cukrom. Možno ozdobiť ovocím. Ja som použila rozmixovanú mrazenú lesnú zmes s kokosovým mliekom (ako zmrzlina). Dobrú chuť :)