Lahodná špaldovo-jablková bábovka

Autor receptu: randoinetta

Nenáročný dezert ( nielen pre návštevu ) ku kávičke alebo k čajíčku.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Rozbijeme 5 vajec oddelením žĺtkov od bielkov. V osobitnej miske vyšľaháme žĺtka pridaním vanilkového a hnedého (alebo práškového) cukru, pridáme mlieko a prešľaháme.
  2. Keď sú žĺtky s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne olej, postrúhané očistené jablká, scedené hrozienka, preosiate kakao, vodu, sódu bikarbónu a dobre premiešame. Z bielkov v druhej miske vyšľaháme sneh, ktorý primiešame varechou alebou metličkou k cestu. NEŠĽAHAŤ!
  3. Bábovkovú formu vymastíme poriadne maslom a vysypeme strúhankou. Pečieme pri 180 stupňoch, cca 35 minút. Aby sme zistili či je bábovka upečená aj vo vnútri, pichneme do nej špáradlo/špajdlu a ak ostane suché/-á, môžme ju vybrať. Vyklopíme ešte za horúca. Nakoniec posypeme preosiatým práškovým cukrom. Možno ozdobiť ovocím. Ja som použila rozmixovanú mrazenú lesnú zmes s kokosovým mliekom (ako zmrzlina). Dobrú chuť :)