Lahodná cícerová nátierka

Autor receptu: kaatka

Spojila som dokopy zmes receptov a vznikla z toho najobľúbenejšia nátierka v rodine :)

10
porcií
10 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred, treba namočiť cícer. Ja nechávam 24 hod. Uschovávam v mrazáku, potom už len treba variť spolu s bobkovým listom a môže sa používať na ďalšie spracovanie.
  2. Zatiaľ mi vždy stačilo variť 1 a 1/2 hod, býva mäkký a chutný. Už sa mi stalo, že som zabudla prihodiť bobkový listb a prežili sme to :-))). Je to len pre lepšiu chuť. Ešte teplý ho zlejem a do šálky zlejem trochu vývaru, na riedenie pomazánky. Zvyčajne použijem tak max. 1 dcl.
  3. Do vyššej misy dám majonézu, horčicu, pretlačený cesnak, petržlen a soľ. Všetko vymiešame s ponorným mixérom. Po hrstiach pridávame cícer a medzi tým nalejem oliv. olej (vhodný do šalátov) raz som použila olej Ondoliva a pomazánka putovala sliepkam, normálne sa to nedalo jesť a to trvalo, kým sme zistili, čo pokazilo chuť pomazánky.
  4. Trochu cícera zvyknem nechávať na dozdobenie pomazánky, inak ak sme už všetok pridali a dobre rozmixovali spolu s ostatnými ingredienciami je zväčša nutné pridať vývar z cíceru, aby sme nemali z pomazánky betón. Podávame s červenou cibuľkou. Dobrú chuť