Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept)

Autor receptu: pumaamravec

Osviežujúci nápoj s mangom a banánom s jemným nádychom vanilky so zdravou jogurtovou kultúrou.

5
porcií
10 minút
príprava

Postup

  1. Prichystáme si activie, jednu vanilkovú a jednu bielu.
  2. Dozreté mango a veľký banán.
  3. Vanilkový cukor. Ja používam trstinový, v ktorom mám zasypané dva vanilkové lusky. Takto pripravený vanilkový cukor, má oveľa intenzívnejšiu arómu ako kúpený vanilkový cukor a navyše vôňa je získaná prirodzene a nie synteticky. Vždy si len do pohára dosýpam cukor a on nasiakne vanilkovú arómu. V jednom pohári mám približne 250 g cukru a lusky uvoľnujú vôňu aj 3 roky, takže je to aj ekonomickejšie ako si pokaždé kupovať syntetický vanilkový cukor;)
  4. Mango narežeme na kúsky a pridáme ho aj s banánom a mliekom do mixéra.
  5. Nalejem ešte obidva jogurty, pridáme med a vanilkový cukor.
  6. Mixujeme na najvyššom stupni kým zmes nebude úplne hladká.
  7. Pridáme 10 kociek ľadu a zase vymixujeme na najvyššom stupni. Prelejeme do pohárov, dáme minimálne na polhodinu do chladničku a podávame s kopčekom kvalitnej vanilkovej zmrzliny, najlepšie Carte Dor alebo Movenpick. Kto má rád spojenie banánu a kakaa, môže si aj posypať nápoj trochou kakaa.
  8. Z uvedeného množstva vám vyjdú 2 veľké poháre, ale 5 menších ako je na úvodnej fotke.
  9. Tip: Kupujte len poriadne dozreté červené mango, zohnať ho na Slovensku je však občas problém, preto môžte kúpiť aj trochu zelené mango, dať ho do šáčku spolu s banánom a za pár dni vám prirodzene dozreje vďaka eténu (etylénu), ktorý vo veľkom množstve uvoľnujú banány.