Ľadový jogurtový mango pohár (fotorecept)
Autor receptu: pumaamravec
Osviežujúci nápoj s mangom a banánom s jemným nádychom vanilky so zdravou
jogurtovou kultúrou.
Postup
- Prichystáme si activie, jednu vanilkovú a jednu bielu.
- Dozreté mango a veľký banán.
- Vanilkový cukor. Ja používam trstinový, v ktorom mám zasypané dva vanilkové lusky. Takto pripravený vanilkový cukor, má oveľa intenzívnejšiu arómu ako kúpený vanilkový cukor a navyše vôňa je získaná prirodzene a nie synteticky. Vždy si len do pohára dosýpam cukor a on nasiakne vanilkovú arómu. V jednom pohári mám približne 250 g cukru a lusky uvoľnujú vôňu aj 3 roky, takže je to aj ekonomickejšie ako si pokaždé kupovať syntetický vanilkový cukor;)
- Mango narežeme na kúsky a pridáme ho aj s banánom a mliekom do mixéra.
- Nalejem ešte obidva jogurty, pridáme med a vanilkový cukor.
- Mixujeme na najvyššom stupni kým zmes nebude úplne hladká.
- Pridáme 10 kociek ľadu a zase vymixujeme na najvyššom stupni. Prelejeme do pohárov, dáme minimálne na polhodinu do chladničku a podávame s kopčekom kvalitnej vanilkovej zmrzliny, najlepšie Carte Dor alebo Movenpick. Kto má rád spojenie banánu a kakaa, môže si aj posypať nápoj trochou kakaa.
- Z uvedeného množstva vám vyjdú 2 veľké poháre, ale 5 menších ako je na úvodnej fotke.
- Tip: Kupujte len poriadne dozreté červené mango, zohnať ho na Slovensku je však občas problém, preto môžte kúpiť aj trochu zelené mango, dať ho do šáčku spolu s banánom a za pár dni vám prirodzene dozreje vďaka eténu (etylénu), ktorý vo veľkom množstve uvoľnujú banány.