Makový závin
Kysnutý makový závin
Autor receptu: redakcia
2 záviny porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru
a primiešame droždie. Necháme vzísť kvások.
- Múku, zvyšný cukor a žĺtky dáme do robota, pridáme kvások a začneme miesiť. Počas miesenia pridávame po malých dávkach maslo. Miesime asi 10 minút. Cesto necháme 40 minút vykysnúť.
- Medzitým urobíme plnku. K mletému maku pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a cukor, zalejeme horúcim mliekom a zamiešame.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti, z ktorých pripravíme 2 záviny. Rozvaľkáme, potrieme makovou plnkou a zrolujeme. Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme
30 minút pri 180 stupňoch.
|