Kysnutý figový twister
Autor receptu: zuzanka1367
Už som skúsila škoricové, kakaové, orechové a došlo aj na sušené figy, zaujímavá chuť a
príjemné chrumkanie figových jadierok. Nepresladené a nie veľmi pracné. Inšpirácia z
traceysculinaryadventures... Teraz je v obchodoch dostatok sušeného ovocia, tak som
skúšala :)
8 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo vlažnom mlieku si rozrobíme kvások, múku preosejeme, zmiešame so soľou, pridáme zmäknuté maslo, vajce, cukor, vlažnú vodu a vymiešame pružné cesto. Ak by bolo cesto tvrdé pridajte ešte 5cl teplej vody, každá múka ináč popije tekutiny...
- Cesto som dala kysnúť na teplé miesto asi na hodinu, Zatiaľ som odšťavila 2 pomaranče, z nich som mala približne 15 cl šťavy. Figy prepláchneme horúcou vodou a spolu s pomarančovou šťavou a medom rozmixujeme.
- Zatiaľ nám cesto vykyslo, tak ho rozvaľkáme, dobre sa s ním pracovalo, rozvaľkala som ho na celú dosku o rozmeroch 65X45 cm..
- Vyvaľkané cesto potreme figovou zmesou a stočíme na roládu...
- Roládu pozdĺžne prerežeme, do okrúhlej formy s priemerom 30 cm dáme papier na pečenie a prerezané naplnené cesto postupne stočíme do kruhu ...
- Necháme ešte asi 30 minút podkysnúť a upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30 minút, necháme na mriežke vychladnúť...
- Trochu som twister poliala po vrchu mojou slanou karamelovou polevou, dobré ku káve, alebo na raňajky...