Kváskový chlieb
Autor receptu: redakcia
Postup- Kvások: Ak práve robíte tento chlieb prvý raz, pridajte do receptu 500 g hladkej múky a 300 ml vody. Po vymiesení odoberte 800 g cesta a uschovajte v plastovej nádobe dvojnásobného objemu v chladničke. Pri každom ďalšom pečení kvások použite
namiesto kvasníc. Nezabudnite si vždy 800 g znova odložiť.
- Všetky suroviny zmiešame a hnetieme 10 minút. Vytvoríme bochník a necháme odstáť aspoň 1 hodinu alebo kým sa nezdvojnásobí objem.
- Predhrejeme rúru na 100 °C a vypneme. Maslom pomastíme plech a vysypeme hrubou múkou. Bochník dáme na plech a šup do rúry. Necháme oddýchnuť aspoň 20 minút.
- Bochník pečieme 20 minút na 220 °C.
|