Bryndzový koláč
Kváskový bryndzovník
Autor receptu: mysiacik
12 hodín minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup- Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý na kuchynskej linke.
- Ráno po 12 hodinách primiešame všetko ostatné, čo potrebujeme na cesto. Vymiešame nelepivé cesto, zakryjeme ho a necháme 2 až 3 hodiny oddychovať na linke. Cesto by sa malo zdvojnásobiť.
- Ak ubehli dané hodiny a cesto zdvojnásobilo objem, plech vymastíme masťou, nešetríme, a rukami si cesto roztiahneme na celý veľký plech. Zmiešame si bryndzu s kyslou smotanou a mliekom a natrieme na cesto.
- Na bryndzovník postupne dáme opraženú na drobno nakrájanú slaninku a na mesiačiky nakrájanú cibuľku. Nakoniec posypeme kôprom a dáme piecť na 190 stupňov asi na 35 minút, bryndzovník je hotový, keď je do zlatista upečený.
|