Kváskové halušky v mrkvovej polievke

Autor receptu: siisa

Ponúkam ďalšiu z možností využitia kvásku, ktorý nám zostáva navyše v chladničke .

Suroviny

Postup

  1. Halušky začíname robiť ako prvé tak 2 hod pred prípravou polievky. Najskôr si dáme kvások do misky a vajce. Vymiešame. Pomaly pridávame krupicu až kým nedostaneme konzistenciu cesta na halušky. Nesmie byť riedke ale ani husté, ale musí držať pokope. Potom pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame dohladka. Misku uzavrieme do igelitovej tašky a necháme kvások, aby urobil svoje. Tak 2 hodiny.
  2. Po dvoch hodinách si do hrnca dáme maslo a opražíme na ňom cibuľku do sklovita. Zalejeme slepačím vývarom ( kto nemá problém s glutamanom, môže dať aj slepačí bujón ). Pridáme mrkvu postrúhanú nahrubo a ostatné ingrediencie. Dolejeme vodu toľko, koľko potrebujeme polievky. Tu chcem zdôrazniť, že polievku si môžete uvariť podľa vašej chuti, ako len chcete, lebo mne tu nejde o recept na polievku, ale o kváskové halušky.
  3. Ak je už mrkva uvarená, zoberieme misku s cestom na halušky a riadne ho vymiešame. Lebo cesto nám nakysne. Potom dáme cesto na lopárik a najskôr hádžeme malé haluštičky. Tie sa nám v polievke rozvaria a zahustia nám polievku. Potom hádžeme halušky veľkosti aká sa komu páči. Necháme ich riadne povariť a radšej okoštujeme či už sú hotové. Ak vidíme, že sú uvarené, polievku odstavíme. Dobrú chuť!