Kvaková polievka s morčacou pečeňou
Autor receptu: elixir
Zo včera mi zostalo trošku pečene a skončila v tejto polievočke (946 kJ).
1 porcia |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme cibuľku. Pridáme k nej múku a spravíme zápražku. Zalejeme kuracím vývarom.
- Nakrájame si kvaku a pridáme do polievky, osolíme, okoreníme všetkým okrem petržlenovej vňaťky. Povaríme 25 minút.
- Desať minút predtým, než sa kvaka dovarí, pridáme aj očistenú a nakrájanú pečeň.
- Po uvarení vyberieme celé korenie, pár kúskov kvaky a pečeň, zvyšok rozmixujeme. Dáme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať, napríklad s kúskom pečiva.
- Energetické hodnoty: 946kJ
Bielkoviny: 12,52g
Sacharidy: 20,33g
Cukry: 10,99g
Cholesterol: 100mg