Kuriatko plné gaštanov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme k žemliam. Gaštany nakrájame a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko spolu zľahka premiešame.
  2. Umyté a osušené kurča zvnútra osolíme a naplníme tromi štvrtinami pripravenej zmesi. Potom ho položíme na chrbát, kožu medzi prsami a nohou nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
  3. Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou kurča. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom.