Bryndzové kuracie rolky

Kuracinka s bryndzou a slaninkou na nedeľný obed

Autor receptu: doomi24

Vyskúšala som niečo nové, upravené podľa svojej chuti, ako víkendový obed, nakoľko mi to zabralo dobré dve hodinky. Šikovnejšia žienka by to zvládla za hodinku, ja sa ešte učím (na chybách).

2-3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Lahôdkovú cibuľku narežeme, bielu časť opražíme, zelenú zmiešame s bryndzou a opraženou cibuľkou. Kuracie mäsko si narežeme na plátky, aby sa dali zvinúť do rolky, okoreníme (používam grilované kura), osolíme, položíme plátok slaniny, do toho plnku s bryndze a zrolujeme. (Slanina by mala ísť na vrch, mne sa to ľúbilo takto).
  2. Rolky sa uložia do misy, v panvici si opražíme maslo, roztopíme v ňom syr (dá sa akýkoľvek topený syr, mne chutí syr v črievku s goudou), je možné to trošku šprcnúť smotanou na varenie). Tým zalejeme rolky, dáme piecť na 200 stupňov, 20 minút zakryté, 10 minút odokryté, možno posypať strúhanou mozzarellou.
  3. Aby som to komplikovala, pripravila som holandskú omáčku. Vo vodnom kúpeli šľahať víno so žĺtkami, kým nezhustnú a nie je z nich cítiť surové žltky. Primiešať po kúskoch roztopené maslo, soľ, korenie a ľúbim troška limetkovej šťavy (mala by ísť citrónová). Holandskú omáčku som zmiešala so syrovou z roliek, mňamka.
  4. Ako príloha dusená ryža, pretláčané zemiaky alebo pre tie, čo "chudnú" zelenina dusená na pare.