Kuracinka s bazalkou v cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrájam si kuracie prsia na štvorčeky,menšie kúsky.Tiež si nakrájam syr na štvorčeky.
  2. Nalejem olivový olej,horčicu,pochutiny,zamiešam a vložím kuracie mäso do zmesi.Uložím do chladu,do druhého dňa.Aj syr pokrájaný na kocky vložím ku mäsu.
  3. 3ampióny obvarím v horúcej vode.
  4. Pripravené na navliekanie na špíz.
  5. Za mäskom dám syr,bazalku,šampión.
  6. Cestičko si vymiešame z prísad a necháme trochu odpočinúť./ mlieko,múka soľ,vajíčko/
  7. Medzi tým si nastrúham uhorky cez strúhadlo na tekvičku.Uhorky vyžmýkam zo šťavy.Pridám korenie tsatsiky a vmiešam kyslú smotanu.Niekto má radšej jogurt.
  8. Premiešam .
  9. Špízy namočím zo všetkých strán do cestíčka.
  10. Vysmážam.Nechám okapať a odsať olej na papierových utierkach.
  11. Vysmážanie.
  12. Zo zvyšného cestíčka upečiem placky,na ktorých servírujem kurací špíz.
  13. Hotové tsatsiky,zasypané kôprom.Tsatsiky servírujem ku jedlu na čerstvom pocitrovanom šaláte.
  14. Pripravené k obedu.