Kuracinka s bazalkou v cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.
6 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Nakrájam si kuracie prsia na štvorčeky,menšie kúsky.Tiež si nakrájam syr na štvorčeky.
- Nalejem olivový olej,horčicu,pochutiny,zamiešam a vložím kuracie mäso do zmesi.Uložím do chladu,do druhého dňa.Aj syr pokrájaný na kocky vložím ku mäsu.
- 3ampióny obvarím v horúcej vode.
- Pripravené na navliekanie na špíz.
- Za mäskom dám syr,bazalku,šampión.
- Cestičko si vymiešame z prísad a necháme trochu odpočinúť./ mlieko,múka soľ,vajíčko/
- Medzi tým si nastrúham uhorky cez strúhadlo na tekvičku.Uhorky vyžmýkam zo šťavy.Pridám korenie tsatsiky a vmiešam kyslú smotanu.Niekto má radšej jogurt.
- Premiešam .
- Špízy namočím zo všetkých strán do cestíčka.
- Vysmážam.Nechám okapať a odsať olej na papierových utierkach.
- Vysmážanie.
- Zo zvyšného cestíčka upečiem placky,na ktorých servírujem kurací špíz.
- Hotové tsatsiky,zasypané kôprom.Tsatsiky servírujem ku jedlu na čerstvom pocitrovanom šaláte.
- Pripravené k obedu.