Kuracie závitky s hubovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Jednoduché a rýchle jedlo pripravené v parnom hrnci. Tieto závitky robím rada a často, hlavne preto, že sú vždy iné, podľa toho čo mám v chladničke a čo "schovám" dnu. Tentoraz som robila celkom jednoduché, pretože hubová omáčka je chuťovo veľmi výrazná.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie mäso narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, na vrch položíme plátky šunky a pásik sterilizovanej kápie.
- Pomocou fólie zavinieme. Konce zaviažeme aby pri parení šťava ostala dnu.
- Na druhý plát dáme šunku a vajcia na tvrdo. Zavinieme.
- Do parného hrnca dáme zemiaky a kuracie závitky. Paríme cca 20 minút.
- Medzitým si pripravíme omáčku. Cibuľku speníme, pridáme huby, podlejeme vodou, osolíme a prikryté dusíme.
- Keď sú huby udusené, rozmixujeme ich....
- a pridáme sladkú smotanu, kto chce môže pridať malú lyžičku hladkej múky na zahustenie. Ochutnáme ak treba osolíme a okoreníme. Nie mnoho, aby sme nepotlačili chuť hríbov.
- Závitky nakrájame na kolieska a podávame....
- so zemiakovou kašou
- alebo so zemiakovými pusinkami, ktoré si pripravíme tak, že na plech kladieme malé kopčeky zemiakovej kaše, do ktorej sme pridali trochu hladkej múky a dáme zapiecť.