Kuracie zapekané suprême s červenou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča umyjeme a osušíme, nožíkom vyrežeme z kurčaťa prsia tak, aby na nich zostalo krídlo a koža. Vrchných dvoch tretín krídla sa zbavíme. Obdobným spôsobom pripravíme štyri porcie.


  2. Prsia pozdĺžne narežeme cez kožu a spravíme kapsu. Mäso osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici prsia opečieme z každej strany. Opečené prsia vložíme do zapekacej nádoby a do pripraveného otvoru vložíme plátok šunky, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a navrch rozdrobíme bryndzu.


  3. Ak v pekáči zostalo voľné miesto, prsia obložíme zemiakmi a zvyšnými surovinami. Všetko spolu zapečieme v rúre pri 180 °C.


  4. Veľa variácií
    Je to jednoduché jedlo z jedného pekáča, ponúkajúce množstvo variácií. Napríklad so sezónnou zeleninou, obmieňať môžete aj syr, výborné je so smotanou.