Kuracie stehná v pivovej marináde
Autor receptu: dry
Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce. Ak ho ešte nemáte tu vám ho ponúkam.
8 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu z vajec, múky, solamylu, sójovej omáčky, horčice, piva a osolíme, okoreníme podľa chuti. Treba pridať trocha viac soli, lebo mäso nesolíme.
Marinádu zmiešame, najlepšie s ponorným mixerom.
- Vykostené kuracie stehná bez kože umyjeme a osušíme. Vložíme ich do marinády a odložíme do chladničky na štyri hodiny alebo aj cez noc.
- Stehná z marinády vyberieme a na rozohriatom oleji vysmažíme. Už neobalujeme, marináda vytvorí obal. Podávame s opekanými, alebo americkými zemiakmi. K tomu uhorkový, paradajkový, alebo paprikovo - cibulový šalát.