Kuracie stehná v pivovej marináde

Autor receptu: dry

Tento recept som získal z TV kuchtenia Jiřiny Bohdalovej. Je jednoduchý a stehienka sú vinikajúce. Ak ho ešte nemáte tu vám ho ponúkam.

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si marinádu z vajec, múky, solamylu, sójovej omáčky, horčice, piva a osolíme, okoreníme podľa chuti. Treba pridať trocha viac soli, lebo mäso nesolíme. Marinádu zmiešame, najlepšie s ponorným mixerom.
  2. Vykostené kuracie stehná bez kože umyjeme a osušíme. Vložíme ich do marinády a odložíme do chladničky na štyri hodiny alebo aj cez noc.
  3. Stehná z marinády vyberieme a na rozohriatom oleji vysmažíme. Už neobalujeme, marináda vytvorí obal. Podávame s opekanými, alebo americkými zemiakmi. K tomu uhorkový, paradajkový, alebo paprikovo - cibulový šalát.