Kuracie stehná v horčici (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

kuracie stehná zapečené s dijonskou horčicou, ajvarom a sladkou chilli omáčkou...

5-6
porcií
35 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. ...v miske rozmiešame dijonskú horčicu, ajvar, sójovú omáčku a chilli omáčku...
  2. ...vykostené kuracie stehná umyjeme a odrežeme z mäsa to, čo tam nechceme mať a natrieme ich z jednej strany pripravenou omáčkou...
  3. ...v tanieri si zmiešame múku, sladkú mletú papriku, čierne mleté korenie, mletý zázvor, kurkumu a soľ...
  4. ...natreté kuracie mäsko zrolujeme, obalíme v múke s korením a ukladáme na pekáč. Na vrch dáme ledabolo plátky masla a dáme do rúry vyhriatej na 200°C asi na 50 minút, občas polievame výpekom...
  5. ...v rúre pečieme mäsko, v tlakovom hrnci sa varia zemiaky...tak si zo šampiňónov, lístkov špenátu, cesnaku, čerstvého zázvoru, olivového oleja, čierneho mletého korenia, soli a sladkej smotany pripravíme omáčku...
  6. ...keď je mäso takéto, tak ho vyberieme...je hotové
  7. ...na tanier dáme špenátovo cesnakovú omáčku, varené zemiaky a zapečené mäsko, zapíjame pivom...dobrú chuť