Kuracie stehná s feniklovou plnkou

Autor receptu: palma

Komerčný recept <br /> Fenikel je v našich končinách menej využívanou zeleninou. Skúste večeru počas týždňa osviežiť a vyskúšajte náš recept na kuracie stehná s feniklovou plnkou.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fenikel očistíte a zbavíte ho vrchnej vrstvy, feniklovú vňať si však nechajte. Dá sa použiť na ozdobu. Fenikel nakrájajte na tenké plátky a dajte ho do misky spolu s nakrájaným rapíkatým zelerom (rapíkatý zeler sa krája ako mrkva na kolieska). Zalejte olejom a dobre premiešajte. ½ zmesi dajte na plech a polovicu si nechajte na neskôr. Na plech pridajte na kocky nakrájanú slaninu a kuracie stehná. Dobre všetko osoľte a pridajte aj čierne korenie a podlejte vodou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 60 minút.
  2. Keď bude kura upečené, pripravte si druhú časť zeleniny. Na panvici s trochou oleja orestujte fenikel s zelerom, pridajte na kocky nakrájaný chlieb a podlejte trochou šťavy z plechu. Chlieb nasiakne všetky chute z pečeného kuriatka. Orestovaný fenikel aj zeler znamená, že by mali zostať ešte chrumkavé ale nie surové. Pred podávaním obe zmesi premiešajte a pokvapkajte citrónovou šťavou a kôrou. Rozdeľte na tanier a podávajte.