Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času. Tak poďme na to.

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie stehná potrieme harissou premiešanou s olejom a necháme marinovať asi 15 minút.
  2. Zemiaky ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme domäkka. Scedíme a pučidlom rozmačkáme. Pridáme horúce mlieko a vymiešame na hustejšiu kašu.
  3. Kyslú kapustu trocha vyžmýkame a premiešame s hubovým korením a soľou.
  4. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu kaše, na ňu rozložíme kyslú kapustu a zakryjeme druhou polovicou kaše.
  5. Navrch položíme kuracie stehná, ktoré ešte posypeme kurkumou.
  6. Zakryjeme alobalom a pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme.
  7. Poznámka: Hubové korenie si robím sama. Na jeseň, keď rastú podpňovky, ich nazbieram, mám ich veľmi rada. Klobúčiky použijem na prípravu jedál, ale nožičky, ktoré sú pevnejšie, nasuším a potom rozmixujem. Dám do sklenej dózy a mám vlastnú hubovú príchuť do jedál bez akýchkoľvek aditív.