Kuracie rizoto s reďkvičkami
Autor receptu: martinis
Tradičné rizoto s kuracím mäsom a kukuricou, spestrené redkvičkami a talianskym šalátom.
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Takýto obed je dobré si pripraviť, ak vám ostalo malé množstvo mäsa, napríklad po nedeli. Aby sme ho nevyhodili, využijeme ho napríklad na prípravu takéhoto ľahkého rizota plného farieb :)
- Redkvičky umyjeme, očistíme a nakrájame na štvrtinky. Polovicu cibule očistíme a pokrájame na polkolieska, ktoré rozdelíme na pásiky. Zmiešame, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme bokom.
- Ak máte chuť na toto rizoto aj vtedy, keď vám chladnička neponúka nijaké zvyšky, pripravte si obľúbeným spôsobom kocky kuracieho mäsa a uvarte si ryžu. Ja využijem mäso, ktoré som si pripravil na Grécky šalát a uvarím si ryžu.
- Vo väčšej mise zmiešame scedenú a schladenú ryžu, mäso, cibuľu s redkvičkami a taktiež 120 g kukurice - čiže 3 či 4 lyžice. Poslednou ingredienciu sú listy talianskeho šalátu, ktoré do rizota zľahka vmiešame. Postačí menšia hrsť.
- Rizoto z misky preložíme na tanier a pestrý obed je hotový. Zasýti, dodá energiu, no nemusíte po ňom ešte hodinu oddychovať a môžte sa hneď pustiť do ďalších aktivít - napríklad učenia :))
- Môj tip : Namiesto kuracieho mäsa môžeme použiť aj morčacie či bravčové.