Kuracie prsičká pod hríbovou perinou (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Na nedeľný obed som chcela vypražiť plnené kuracie prsia.......ale náš tatino priniesol z hory
hríby.....tak som z vyprážania upustila a vytvorila úplne iný obed.....dokonca na dva
spůsoby.......ten druhý bude špíz.......:D zarazilo vás ů......to naše slovenské......... moja
klávesnica odmieta napísať :D
4 porcie |
70min minút príprava |
20min minút na 180 C °C |
Postup
- Prsia umyjeme , osušíme a nakrájame na kocky.
- Posypeme hubovím a kura 7 bylin korením , pomiešame nesolíme .
- Na panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia opražíme.
- Dubáčiky očistíme.
- Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na olej.
- Hríby nakrájame.
- Pridáme na cibuľku a podusíme. Nakrájame na drobno petržlenovú vňať.
- Ktorú tiež pridáme na hríby . A ešte chvíľu podusíme , ak treba podlejeme máličko vodou .
- V kyslej smotane rozmiešame vajíčka . Vmiešame do hríbov . Popražíme a odstavíme od sporáka.
- Na vymastený pekáč dáme opražené kuracie prsia asi tak dve lyžice na to naložíme hríby , tiež dve lyžice......podľa toho aké chceme mať veľké porcie .
- Na hríby poukladáme plátkový syr a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešamé vajička.
- A dáme piecť do vyhriatej rúry 180C. Asi tak na 20 min.
- Podávame so zemiakmi.