Kuracie prsia so syrom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tu je ešte jedna variácia na veľkonočné sviatky aj na všedné dni.

6-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Nie sú tu koreniny.
  2. Kuracie prsia krájame na 3 cm kusy. Kápiu a sušenú paradajku pokrájamé na 1cm kúsky. Sýr strúhame na veľkých okách. Petrželová vňať je na drobno krájaná. Pridáme mletú červenú papriku a čerstvo melieme korenie štyroch farieb. Ďalej pridáme jogurt, žĺtky cukor, zemiakový škrob. Kto che to mať pevnejšiu hmotu, tak pridá ešte 3 PL hladkej muky. Ja osobne nedávam. Mne tam ta muka mení chuť. Trochu osolíme.
  3. Bielky vyšľaháme s trochou soli a dve PL vody do hustého snehu.
  4. Hmotu pridáme do surovín v mise.
  5. Všetko dobre premiešame nech sa to poriadne spojí.
  6. Hmotu som dal do Mikroténového vrecka stočil do tvaru valca. Celé som to previazal fóliou nech je to pevne a drží tvar. Do väčšieho hrnca som dal vodu a nechal rozvariť. Do vriacej vody som vložil pripravený valec a nechal variť 45 minút. To aby sa mäso v tom dobre prevarilo. Po tom čase som to vybral naberačkou na knedle nechal vychladnúť. Potom som to dal do chladničky na 10 hodín. Preto je to dobré robiť večer pred akciou. Ten sýr musí dostatočne stuhnúť.
  7. Na druhy deň odrežeme kúsok a zistime, že je to stuhnuté a veľmi dobré.
  8. Tak krájame kolieska, ktoré dáme na chlieb a môžeme papať. Plechové ústa si môžu k tomu dať čili, alebo feferóny. Dobrú chuť prajem.