Kuracie prsia s brusnicami (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Cez víkend sme mali zabíjačkové špeciality, takže mastného bolo dosť. Tak dnes niečo ľahšie stráviteľnejšie a z iného súdka.

8
porcií
20 minút minút
príprava
30 minút minút
na 180°C °C

Postup

  1. Kuracie prsia som nakrájal na rezne. Rezne som osolil, okorenil a posypal práškovým cesnakom. Nechal som ich chvíľu postať.
  2. Pripravil som si ostatné suroviny a to červené víno, brusnice sušené, džús brusnicový a med.
  3. Na panvici na oleji som opiekol rezne asi po 2 minútach s každej strany. Odkladal som ich na pekáč v ktorom sa budu piecť v rúre.
  4. Na rezne som poukladal šunku.
  5. Na to som poukladal plátky syra.
  6. Do výpeku na panvici som dal sušené brusnice, červené víno 1dcl. Ďalej som pridal džús brusnicový 1dcl a za lyžicu medu a sušený tymián. Za častého miešania som to varil až sa to zredukovalo na hustú omáčku a brusnice do seba vsiakli veľa šťavy. Voňalo to nádherne.
  7. Odložil som panvicu zo sporáka a brusnice s omáčkou dal na mäso. Brusnice som roztiahol, nech sú po celom pekáči.
  8. Teraz so do ručného mixéra dal smotanu a 1 dcl džúsu. Poriadne som to premiešal a nalial na mäso. Rúru som mal zohriatu na 180°C, Tak som do nej mäso vložil na pol hodinu piecť nezakryté. Opakujem čas a teplotu treba prispôsobiť typu rúry. Zatiaľ som si uvaril ryžu ta mi k tomu chutila.
  9. Po pol hodine som mäso pozrel a bolo pekne prepečené. Nechal som chvíľu vychladnúť.
  10. A začal som servírovať na dno taniera som naukladal kolieska uhorky. Na to som naukladal ostatné, trochu ozdobil ovocím a paradajkami. Polial omáčkou z pekáča a hotovo. Takže dobrú chuť želám.