Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke. Tak šup-šup vybrať a používať!

4-6
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Očistenú a nakrájanú cibuľu dáme do vodou nasiaknutého rímskeho hrnca na kvapku olivového oleja,
  2. vysypeme sáčok mrazenej zeleniny (mám rada trojkombináciu mrkva, hrášok, kukurica),
  3. a na kocky pokrájané očistené a umyté kuracie prsia.
  4. Kuracinu som ochutila grilovacím korením a sušenými bylinkami (tymián a levanduľové lístky).
  5. Prikryjeme a dáme piecť do rozohriatej trúby asi 50 minút na 175 °C.
  6. Upečený pokrm
  7. premiešame a dochutíme kečupom a sójovou omáčkou.
  8. Hotové jedlo podávame s varenou ryžou alebo so šalátom.