Kuracie prsia na zelenine v rímskom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Inšpirovala ma vyhlásená súťaž na Vareche. Veď ja rímsky hrniec mám! Zabudnutý v spodnej kuchynskej linke. Tak šup-šup vybrať a používať!
4-6 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Očistenú a nakrájanú cibuľu dáme do vodou nasiaknutého rímskeho hrnca na kvapku olivového oleja,
- vysypeme sáčok mrazenej zeleniny (mám rada trojkombináciu mrkva, hrášok, kukurica),
- a na kocky pokrájané očistené a umyté kuracie prsia.
- Kuracinu som ochutila grilovacím korením a sušenými bylinkami (tymián a levanduľové lístky).
- Prikryjeme a dáme piecť do rozohriatej trúby asi 50 minút na 175 °C.
- Upečený pokrm
- premiešame a dochutíme kečupom a sójovou omáčkou.
- Hotové jedlo podávame s varenou ryžou alebo so šalátom.