Kuracie prsia na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: zizazi

tento recept je jednoduchý, rýchly a hlavne veľa, pre troch chlapov tak na obed, horko- ťažko zostane na večeru.

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme,pridáme vegetu a provensálske byliny, resp, akékoľvek korenie, môže byť aj na pečené kura, proste aké máte radi a necháme cca 1-2 hodinky postáť v chladničke
  2. mäsko opečieme na horúcom oleji. Ja robím v rúre. Upečené mäso vyberiem.
  3. nakrájame cibuľu a pór a dáme dusiť do výpeku z mäsa. Pór často využívam ako náhradu alebo doplnok cibule, je ľahší na trávenie.
  4. medzi tým si pripravíme zeleninu, akúkoľvek akú máme. Ja som mala čerstvú len brokolicu ale v lete dávam čo dá záhradka. Podlejem vývarom, ak nemám tak vodou, cca 2-3 dl a necháme dusiť. V prípade, že nemám vývar pridávam kocku bujónu ale nie je to nutné. Ak nepridáte bujón treba zmes ešte dosoliť.
  5. k udusenej zelenine pridáme mäso, ak je málo šťavy pridáme 1-2 dl vývaru/vody a necháme prevrieť aby sa spojili chute. Podávam s ryžou.