Kuracie prsia na sherry omáčke

Autor receptu: redakcia

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

18 minút
na 180 °C

Postup

  1. Omáčka: Kuracie kosti opečieme do hneda, pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, zarestujeme, zaprášime hladkou múkou, podlejeme vodou a pridáme sherry a varíme asi 3 hodiny na miernom ohni. Po uvarení všetko precedíme, pridáme šľahačku, dochutíme korením, soľou. Čím dlhšie varíme, tým je omáčka silnejšia.
  2. Kurací fáš: Časť kuracích pŕs rozmixujeme v mixéri, pridáme žĺtky, soľ, brandy Matyšák, biele korenie, trošku šľahačky a vymixujeme na pastu.
  3. Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a potrieme kuracím fášom. Pozdĺž kuracích pŕs priložíme na jemné rezance nakrájanú obvarenú a jemne posolenú mrkvu a pór a zvinieme.
  4. Rozprestrieme sieťku a jemnou vrstvou na ňu natrieme kurací fáš a zabalíme doň naplnené kuracie prsia. Takto zavinuté kuracie prsia pečieme na 180 °C asi 18 minút.
  5. Náš tip: Fáš je niekdajšie označenie miešaniny, spravidla z mletého mäsa (fašírka) s vajcami, žemľami, strúhankou a korením.