Kuracie prsia na pikantných fazuliach s pórom a paradajkami na víne,paradajkovým čipsom a čiernou so
Autor receptu: sjuz
Toto jedlo sme jedli v jednej reštaurácii, veľmi mi chutilo, tak som urobila pokus, ktorý som mierne prispôsobila - a vyšiel:)
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na grilovacej panvici som ugrilovala prsia tak, aby ostali vnútri šťavnaté - to znamená, že sa nesmú robiť pridlho. Opekala som ich z viacerých strán na prudšom teple, a keď boli na reze ešte trochu ružové, odstavila som ich z priameho tepla a nechala dôjsť na panvici.
- Výpek z nich som preliala do inej panvice, ktorá už bola rozohriata. Pridala som maslo a olej. Hneď som vhodila na tenké plátky nakrájaný cesnak, o dve minútky neskôr pór na tenšie kolieska. Priebežne som miešala, kým pór nezmäkol, čo trvalo cca 3-4 minúty.
- Potom som pridala olúpanú a na kocky nakrájanú rajčinu a fazule. Premiešala som a zastrekla vínom.
Osolila som a okorenila podľa chuti.
- Keď sa alkohol vyparil, pridala som pokrájanú petržlenovú vňať a čerstvý majorán a odstavila. Do hotového môžete primiešať oriešok masla.
- Podávala som s grilovanou zeleninou - farebné papriky, cibuľa, cukina a batáty.
Samozrejme - s pohárom kvalitného vínka:)