Kuracie prsia na ančovičkách a kapari
Autor receptu: crima
Netradičná a veľmi príjemná úprava kuracieho mäsa :)
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na olivovom oleji opražíme nožom roztlačený cesnak, farebné korenie a kapari.
- Pridáme kuracie prsia a na miernom ohni restujeme, priebežne obraciame.
- Opekáme dozlatova
- Keď je mäsko pekne sfarbené, panvicu vložíme na chvíľku do trúby, predhriatej na 180 stupňov a jemne zapečieme asi 10 minút.
- Po vybratí z trúby ešte jemne prebehneme na ohni, prelejeme citrónovou šťavou a servírujeme. Ančovičky sa úplne rozpadnú, a dodajú lahodnú chuť.
- Kuracie prsia musia ostať krehké, preto ich veľmi dlho neprepekáme :) Prajem dobrú chuť..Pre tých, ktorí milujú chuť ančovičiek a nemajú veľkú možnosť ich uplatnenia je možno tento recept inšpiráciou :)