Kuracie prsia na ančovičkách a kapari

Autor receptu: crima

Netradičná a veľmi príjemná úprava kuracieho mäsa :)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme nožom roztlačený cesnak, farebné korenie a kapari.
  2. Pridáme kuracie prsia a na miernom ohni restujeme, priebežne obraciame.
  3. Opekáme dozlatova
  4. Keď je mäsko pekne sfarbené, panvicu vložíme na chvíľku do trúby, predhriatej na 180 stupňov a jemne zapečieme asi 10 minút.
  5. Po vybratí z trúby ešte jemne prebehneme na ohni, prelejeme citrónovou šťavou a servírujeme. Ančovičky sa úplne rozpadnú, a dodajú lahodnú chuť.
  6. Kuracie prsia musia ostať krehké, preto ich veľmi dlho neprepekáme :) Prajem dobrú chuť..Pre tých, ktorí milujú chuť ančovičiek a nemajú veľkú možnosť ich uplatnenia je možno tento recept inšpiráciou :)