Kuracie prekladané lečom
Autor receptu: adrianal
Keď sa žienky zapoja do debaty o varení, je to celkom inšpiratívne. Mňa nadchol tento recept, trošku vylepšený vlastnou fantáziou a poviem vám, je to "mmmmmm":-) Ani nie drahé, ani nie mastné, ale vcelku sýte papaníčko.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Na horúcej panvici so štipkou oleja opečieme z každej strany naprírodno kuracie mäso( môže byť nakrájané na rezance, menšie kúsky, väčšie, alebo vcelku prsia, či vykostené kur. stehná).
Na vedľajšom tanieri ich opečené osolíme, ovegetíme, pokvapkáme sójovou omáčkou.
- Na dno sklenenej( al. aj inej vypekacej misy)vlejeme 1PL oleja( nemusí byť vôbec), vylejeme časť leča( ja som mala domáce) a naukladáme naň opečené okorenené mäsko, posypeme na plátky nakrájaným cesnakom, pažítkou.
- Rovnakým spôsobom ukladáme ďalšie vrstvy(ja som mala dokopy 2), až prídeme po povrch misy. Teda: lečo, mäso, cesnak, pažítka.
- Vrstvenie ukončíme opäť lečom, cesnakom s pažítkou, a zalejeme smotanou. Podľa mňa je jedno akou, oba spôsoby by chutili. Ja som použila 33% šľahačkovú.
- Prikryjeme buď skleneným poklopom, alebo alobalom, a dáme piecť do trúby na cca 30-40 minút. Na záver alobal/ poklop zložíme, aby sa vrchná vrstva trochu viac zapiekla.
Podávame napr. s uvarenou ryžou.
Chutí lahodne, no i sýto zároveň;-)