Kuracie nugetky

Kuracie nugetky v lupienkoch s batatovými hranolčekmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie prsia naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a necháme odležať cez noc v chladničke. V kyslej smotane rozmiešame kvapku medu podľa chuti. Cornflakes dáme do misky. Každý kúsok mäsa namočíme do zmesi z kyslej smotany a obalíme v cornflakes.
  2. Bataty umyjeme, nakrájame aj so šupkou na hranolčeky a osolíme. Obalené mäso a hranolčeky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejem a pečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Podávame s omáčkou podľa chuti.