Kuracie na spôsob vindaloo (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Keď som sa rozhodla vyskúšať jedlo s týmto názvom, začala som pátrať po nete a potom som poprosila o radu dve šikovné varecháčky, a to @mijaita a @methi, týmto im ďakujem za pomoc, rady a linky, nakoniec som si ako inšpiráciu vybrala rcp. z Labužníka: http://www.labuznik.cz/recept/vindaloo-authentic/, trochu som si ho upravila, hlavne postup podľa iného rcp. Mám podozrenie, že na vindaloo existuje aspoň tisíc rcp., takže si nedovolím tvrdiť, že toto je ten pravý, kto chce, nech skúsi.

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako som spomínala v úvode, rcp som si trochu upravila, link na originál som pridala. Zo surovín na marinádu som si urobila zmes, riskla som a dala som aj soľ, nič strašné sa nestalo, mäso som nechala do druhého dňa v chladničke. Všetky koreniny som si postupne drvila v mažiari.
  2. Na druhý deň som vo woku rozpálila olej a mäso som postupne prudko opekala po častiach, aby sa zatiahlo, vyberala som ho do misky, ja som použila kuracie prsia
  3. Do woku som hodila horčičné semienka a chvíľu nechala prevoňať, pridala som cibuľu a cesnak a chvíľu som restovala
  4. Pridala som paradajky, zázvor a kurkumu, premiešala, podliala trochou vody, znížila som teplotu a nechala dusiť asi 20 min.
  5. Omáčku som ochutnala, pridala som ešte chilli, cukor a soľ
  6. Do omáčky som vrátila opečené mäso, v pôvodnom rcp sa malo pridať surové a dusiť, ale moc sa mi to nepáčilo
  7. Nechala som už iba prehriať asi 3 min.
  8. My sme mali prílohu ryžu