Kuracie na cukete s pečenou cuketou

Autor receptu: anina6

A opäť nám rastú cukety, máme ich požehnane a tak využívam túto výbornú zeleninu a pridávam ju do všetkého, kde sa len dá. Dnes som spravila kuracie prsia na cukete, mrkve a hrášku. A k tomu som upiekla cuketové kúsky, vynikajúce. Obed bol rýchlo spravený a veľmi chutný.

45 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cuketu si olúpeme, vnútro vydlabeme a rozdelíme na polovičku. Polovička cukety pôjde pod mäsko a z druhej spravíme pečené polmesiačiky. Takže najprv si orestujeme cibuľu na olivovom oleji, podsypeme mletou rascou a pridáme na kocky pokrájané mäso. Posypeme grilovacím korením a trošku podusíme, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, premiešame a podusíme. Potom pridáme mrazenú zeleninu a necháme spolu dusiť.Trošku podlejeme vodou, pridáme 1 čl kremžskej horčice, kečup, osolíme, okoreníme a dovaríme.
  2. Zakiaľ sa nám robí mäso, druhú polovicu cukety pokrájame na polmesiačiky a dáme upiecť.Plech alebo misku z jánskeho skla pokvapkáme olivovým olejom, naukladáme cuketu, povrch ktorej posypeme grilovacím korením a jemne kvapneme olej aj na vrch cuketový polmesiačikov. Pečime v rúre na 200 stupňov asi 30 minút.
  3. Ako prílohu som pripravila ryžu, ktorú som prikryla upečenými cuketkami. A máme navarené ľahko, chutne a hlavne rýchlo. Prajem dobrú chuť, lebo nám veru chutilo.