Kuracie mäso so zázvorom (fotorecept)

Autor receptu: lucylee

Ďalší z našich thajských experimentov počas vianočných sviatkov. Musím sa ešte opýtať na presný thajský názov. Zatiaľ som to nazvala tak obyčajne :-)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Detail na sójovú a ustricovú omáčku, čo sme použili.
  3. Množstvo zázvoru, ktoré potrebujete. Nebojte sa, nie je to veľa.
  4. Detail na huby, ktoré sme namočili. Nie som si istá, ale je to asi judášovo ucho.
  5. Prvá vec, čo urobíme je, že si očistíme zázvor. Pokrájame ho úplne najemno. Dáme do misy a poriadne nasolíme. Necháme odstáť. Zázvor pustí veľa šťavy. Potom ho poriadne opláchneme a chutnáme. Keď je už chuť príjemná, to znamená nie príliš slaná a nie príliš ostrá, máme hotovo. Ak nie, pokračujeme v preplachovaní. Ak máte možnosť zohnať si naložený zázvor, ktorý je už takto spracovaný, ešte lepšie. Huby si vyberieme z vody. Musia byť mäkké a poddajné. Nadrobno ich nakrájame. Cesnak ošúpeme a posekáme na tenké plátky. Cibuľky umyjeme a osobitne si nakrájame bielu a zelenú časť. Kuracie prsia nakrájame úplne najemno. Papriky pokrájame na pásiky.
  6. Do hlbšej panvice si dáme olej a zohrejeme ho. Pridáme zázvor a na prudkom plameni osmažíme do zlatista a chrumkava.
  7. Takto musí vyzerať. Do stredu dáme cesnak a postupujeme ako pri zázvore. Pozor, aby sa nám nepripálil!
  8. Pridáme kúsky kuraťa.
  9. Rozdrobíme bujón.
  10. Pridáme sójovú a ustricovú omáčku. Opatrne s nimi!
  11. Nasledujú huby.
  12. Potom pridáme papriku. Hlavne, aby to bolo farebné. Ak nechcete, nemusíte ju dávať.
  13. Biele časti z cibuliek.
  14. Pridáme 1 chilli papričku aj s jadierkami. Kto chce, môže pridať aj dve.
  15. Nakoniec pridáme zelené časti z jarných cibuliek. Túto fotku mám ako hlavnú, pretože som nestihla odfotiť už naservírované jedlo s ryžou :-)