Kuracie mäso so zázvorom (fotorecept)
Autor receptu: lucylee
Ďalší z našich thajských experimentov počas vianočných sviatkov. Musím sa ešte opýtať na presný thajský názov. Zatiaľ som to nazvala tak obyčajne :-)
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Detail na sójovú a ustricovú omáčku, čo sme použili.
- Množstvo zázvoru, ktoré potrebujete. Nebojte sa, nie je to veľa.
- Detail na huby, ktoré sme namočili. Nie som si istá, ale je to asi judášovo ucho.
- Prvá vec, čo urobíme je, že si očistíme zázvor. Pokrájame ho úplne najemno. Dáme do misy a poriadne nasolíme. Necháme odstáť. Zázvor pustí veľa šťavy. Potom ho poriadne opláchneme a chutnáme. Keď je už chuť príjemná, to znamená nie príliš slaná a nie príliš ostrá, máme hotovo. Ak nie, pokračujeme v preplachovaní. Ak máte možnosť zohnať si naložený zázvor, ktorý je už takto spracovaný, ešte lepšie. Huby si vyberieme z vody. Musia byť mäkké a poddajné. Nadrobno ich nakrájame. Cesnak ošúpeme a posekáme na tenké plátky. Cibuľky umyjeme a osobitne si nakrájame bielu a zelenú časť. Kuracie prsia nakrájame úplne najemno. Papriky pokrájame na pásiky.
- Do hlbšej panvice si dáme olej a zohrejeme ho. Pridáme zázvor a na prudkom plameni osmažíme do zlatista a chrumkava.
- Takto musí vyzerať. Do stredu dáme cesnak a postupujeme ako pri zázvore. Pozor, aby sa nám nepripálil!
- Pridáme kúsky kuraťa.
- Rozdrobíme bujón.
- Pridáme sójovú a ustricovú omáčku. Opatrne s nimi!
- Nasledujú huby.
- Potom pridáme papriku. Hlavne, aby to bolo farebné. Ak nechcete, nemusíte ju dávať.
- Biele časti z cibuliek.
- Pridáme 1 chilli papričku aj s jadierkami. Kto chce, môže pridať aj dve.
- Nakoniec pridáme zelené časti z jarných cibuliek. Túto fotku mám ako hlavnú, pretože som nestihla odfotiť už naservírované jedlo s ryžou :-)