Kuracia roláda s miešanými hubami a jarnou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté a osušene kurča zbavíme kože tak, aby zostala celá. Potom zbavíme kurča celých stehien, tie vykostíme, pridáme vajíčko, smotanu, soľ a rozmixujeme na hladký fáš. Napokon z kurčaťa vyrežeme prsia bez kosti.
  2. Do pripraveného fášu pridáme najemno posekané huby a na tenké kolieska pokrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame. Kožu z kurčaťa prestrieme na dosku a potrieme ju pripraveným fášom, prsia osolíme a položíme na seba a medzi ne vložíme ešte trochu fášu.
  3. Prsia zabalíme do kože a potom do potravinovej fólie. Mäso dáme variť do vodného kúpeľa pri 65 °C na 60 minút, potom ho vyberieme a vložíme na 60 minút do rúry s teplotou 71 – 75 °C.
  4. Do panvice nalejeme olej a necháme ho zohriať, upravené kurča vybalíme z fólie a osušíme papierom. Takto pripravene mäso vložíme do oleja a vypražíme dozlata, koža zostane chrumkavá a mäso šťavnaté.