Kuracia roláda pečená s balsamikom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tuto balsamikovu marinadu som nasla na internete.

6-8
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na internete je mozne najst vela videi ako vykostit kura. Ja som to trochu odfotila postupne ako som to robila. Zacala som narezanim kurata po chrbtovej kosti a odrezanim chvosta.
  2. Potom som pokracovala postupne po lavej strane. Dolezite je neprerezat kozu.
  3. Tu je uz cele vykostene kura. Prsia z kurata som trochu narezala a roztlacila, aby som mala maso po celej ploche. Na pravo su kridla, trup a kosti zo stehien. To vsetko som pouzila na polievku.
  4. Maso z kurata som posolila a poukladala som nam listy mangoldu a platky syra s modrou plesnou.
  5. Kura som zatocila do rolady a previazala som ho spagatom.
  6. Pripravila som si marinadu rozmiesanim balsamicovym cervenym octom s horcicou, pretlacenymi strucikami cesnaku, solou a korenim.
  7. S touto marinadou som zaliala kuraciu roladu. Maso treba marinovat dlhsie, aspon 4 hodiny a dobre je ho pocas marinovania otacat.
  8. Kuraciu roladu som prelozila do misky na pecenie. Poliala som ju zvysnou marinadou. Prikryla som ju vrchnakom a piekla som ju vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
  9. Potom som ju dopiekla odokrytu do chrumkava z obidvoch stran.
  10. Kuraciu roladu som podavala s ryzou a s udusenou mrkvou a hraskom, ktore som ochutila medom a solou. Ak sa vam nechce kura vykostovat, alebo mate este z vykostovania strach mozete kura nakrajat na kusky, tie namarinovat a potom upiect.