Kuracia roláda-celiatická (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez lepku.treba pozerať salámu a syr a koreniny čo obsahujú najvhodnejšie sú výrobky z Krásna a koreniny s pridaním kukuričného škrobu.treba čítať každé zloženie.ja som pridala Korenie na Kura COOP

12
porcií
120 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. pripravíme si kura a ostatne ingrediencie,nakrájame na pásiky mrkvu ,cuketu,cibuľu a por,
  2. kura umyjeme a osušíme .odrežeme z krídiel 2/3 a začneme vykosťovať od prsnej kosti pomaly tesne pri nej
  3. postupujeme stále okolo kosti a krídelkovu kostičku tiahneme dovnútra aby nám nezostala diera v roláde a tesne pri kosti orežeme .
  4. stehno narežeme po celej dľžke okolo kosti
  5. kost vyrežeme tesne okolo nej a vyberieme. tak vznikne väčšia plocha rolády
  6. opakujeme aj na druhej strane kuraťa a vznikne pekný plát na roládu.prsia narežeme a rozložíme po ploche.
  7. plát posypeme korenim na kura (už nesolíme korenina ju obsahuje) a poukladáme šunku potom plátky syra a nakrájanu zeleninu
  8. začneme rolovať
  9. rolujeme veľmi tesne a kedže je tam aj koža tak nemusíme vôbec ničím zaväzovať drží aj tak dobre
  10. prenesieme na plech a posypeme korením na kura a a podlejeme trochou vody a zakryjeme pekáčom
  11. pečieme pri 200st asi 90 minút a posledných 10 odokryté
  12. nakrájame na porcie
  13. prílohu dávam upečené zemiaky vo výpeku z rolády a zeleninu .Dobrú cuť!