Kuracia roláda-celiatická (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Táto zdravá kuracia roláda je na spestrenie jedálnička ktorú môžu aj celiatici s pridaním vhodných ingrediencií bez lepku.treba pozerať salámu a syr a koreniny čo obsahujú najvhodnejšie sú výrobky z Krásna a koreniny s pridaním kukuričného škrobu.treba čítať každé zloženie.ja som pridala Korenie na Kura COOP
12 porcií |
120 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- pripravíme si kura a ostatne ingrediencie,nakrájame na pásiky mrkvu ,cuketu,cibuľu a por,
- kura umyjeme a osušíme .odrežeme z krídiel 2/3 a začneme vykosťovať od prsnej kosti pomaly tesne pri nej
- postupujeme stále okolo kosti a krídelkovu kostičku tiahneme dovnútra aby nám nezostala diera v roláde a tesne pri kosti orežeme .
- stehno narežeme po celej dľžke okolo kosti
- kost vyrežeme tesne okolo nej a vyberieme. tak vznikne väčšia plocha rolády
- opakujeme aj na druhej strane kuraťa a vznikne pekný plát na roládu.prsia narežeme a rozložíme po ploche.
- plát posypeme korenim na kura (už nesolíme korenina ju obsahuje) a poukladáme šunku potom plátky syra a nakrájanu zeleninu
- začneme rolovať
- rolujeme veľmi tesne a kedže je tam aj koža tak nemusíme vôbec ničím zaväzovať drží aj tak dobre
- prenesieme na plech a posypeme korením na kura a a podlejeme trochou vody a zakryjeme pekáčom
- pečieme pri 200st asi 90 minút a posledných 10 odokryté
- nakrájame na porcie
- prílohu dávam upečené zemiaky vo výpeku z rolády a zeleninu .Dobrú cuť!