Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept)
Autor receptu: spydigy
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
- Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
- na oleji si orestujeme cibuľku
- pridáme pečienku a tiež orestujeme.
- Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
- Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
- Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
- Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
- Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a podávame :)
|