Kuracia pečienka na jabĺkach (fotorecept)

Autor receptu: spydigy

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečienky si umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Jabĺčka si ošúpeme odstránime jadierka a nakrájame na menšie kocky
  3. Cibuľku si tiež očistíme a nakrájame.. ( ja som už asi moc pohodlná a cibuľu vždy rozmixujem..je to rychlejšie a neplačem pritom hh :) )
  4. na oleji si orestujeme cibuľku
  5. pridáme pečienku a tiež orestujeme.
  6. Keď je pečienka taka hnedšia tak pridáme jablka (stále mi sme to mali miešať)
  7. Keď jablka zmäkli podlejeme ich vínom
  8. Pridáme hneď nato bobkový list a teplotu znížime aby sa víno moc rýchlo nevyparilo. Víno vyvarime pri miešaní.
  9. Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme maslo a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
  10. Ak sa nám maslo už roztopilo tak vyberieme bobkový list a podávame :)