Kuracia pečienka Monte Negro
Autor receptu: zemo
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro. Veľmi jednoduchá príprava jedla. Zasýti a netlačí v žalúdku.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Umyté a vysušené neosolené pečienky obalíme plátkami slaniny a dáme do panvice na horúci olej. Pridáme posekanú cibuľu a cesnak a asi 5 minút restujeme. Vyberáme takú panvicu, ktorú môžeme neskôr vložiť do trúby na zapekanie. Alebo to robte rovno na plechu na pečenie.
- Ďalej pridáme červené víno, korenie a porcie na panvici zakryjeme zvyšnými plátkami slaniny. Necháme ešte asi 5 minút zapiecť v rozozohriatej trúbe.
- Príloha zemiaky, ryža alebo cestoviny a šalát od výmyslu sveta.