Kuracia panvica - eintopf

Autor receptu: kukulienka71

Výdatné a rýchlo hotové jedlo. Vďaka variabilnosti sa nám nikdy nezunuje.

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ostal mi olej po pečení kuracích steakov, práve sa hodil ako základ k tomuto jedlu. Do sklovita som na ňom opražila nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr som pridala cesnak na plátky a keď som zacítila jeho vôňu, hodila som tam na kocky nakrájané kuracie prsia. Miešala som pár minút, pridala som na hrubšie plátky nakrájané huby a trocha som celé osolila. Mäso pustilo šťavu, zakryla som ho pokrievkou a tak sa dusilo vo vlastnej šťave. Po pár minútach som pridala paradajkový pretlak a doliala som vývar. Ten som mala slaný, ak dáte vodu, osoľte jedlo viac. Všetko som nechala na vyššej teplote prevrieť, dosypala som už len hrášok z načatého sáčku z mrazničky a platňu som vypla. Poriadnu hrsť petržlenovej vňate som ako-tak posekala, šalát bol natrhaný v sáčku k okamžitej spotrebe, z neho som pridala do hotového jedla dve veľké hrste a všetko dobre premiešala.
  2. Celá príprava večere mi trvala naozaj krátko, necelých 20 minút. Kto chce, môže to jesť už takto, ostatní si pridajú prílohu podľa ľubovôle. Nám ostalo aj na dnešný obed pár porcií, robila som zemiakové lokše zo zvyšku zemiakovej kaše, tak som ich pár takto naplnila. Domáca strava neznamená vždy dlho stáť pri sporáku;-)