Kuracia čili polenta

Autor receptu: rybarkuchar

Určite vám niekedy zostane z nedeľnej polievky varené mäso - kuracina alebo hovädzina, prípadne iná mäsovina. Niekto vyhadzuje, niekto zužitkuje cez rizoto, cestovinové šaláty, fašírky a čo ja viem čo ešte. Skúsil som použiť kukuričnú múku a vzniklo niečo ako polenta. Neveríte – vyskúšajte.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebujeme cibuľu, čili, kukuričnú múku, paradajkový pretlak, trochu vývaru a koreniny. Tie váhy a objemy neberte celkom vážne – meriam poväčšine okom.
  2. Uvarené polievkové mäso odoberieme od kostí a potrháme na malé kúsky.
  3. Urestujeme cibuľu, pridáme na drobno posekané čili, mäso, podlejeme pretlakom a podusíme. Často miešame - cieľom je rozdrobiť mäso na čo najjemnejšie kúsky. Asi by sa nič nestalo, keby sme do boja zapojili ponorný mixér.
  4. Zasypeme kukuričnou múkou, podlejeme vývarom a vymiešame hustú kašu.
  5. Vyklopíme ju na plech, vyformujeme 2 – 3 cm hrubý plát a necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí nakrájame na ľubovoľné kúsky, ktoré opečieme jednotlivo, alebo ich šupneme naraz do rúry na 180 stupňov na pár minút – kým povrch nechytí peknú farbu. Podávame so strúhaným syrom a čerstvou zeleninou. Ja som si neodpustil ostrý kečup.