Kurací cestovinový šalát s ananásom

Autor receptu: adina1

Šalátiky v akejkoľvek podobe - to celá naša rodinka môžeme. Tento je jeden z našich najobľúbenejších, krorý konzumujeme ako hlavné jedlo, nie ako prílohu. Je úžasne chuťovo vyvážený, milujú ho aj deti a hlavne - nie je príliš ťažký, takže poslúži aj ako rýchla večera. A určite Vás poteší aj jeho jednoduchá príprava, ktorú zvládnu aj začínajúci kuchári.

5-6
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na balení. Vzhľadom k tomu, že sa do šalátu pridáva tatarská omáčka, je potrebné cetoviny po uvarení preliať studenou vodou a vychladiť, alebo si ich pripraviť deň vopred. Najlepší tvar cestovín do tohoto druhu šalátu sú špirálky, alebo mašličky.
  2. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, podľa chuti osolíme a na rozohriatej panvici urestujeme. Pridáme prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, kari korenie, sušenú bazalku, kyslé uhorky nakrájané na kolieska a ananásový kompót aj so šťavou. Zmes vmiešame do cestovín a spolu necháme vychladnúť.
  3. Po vychladnutí šalát dorobíme pridaním kyslej smotany, tatarskej omáčky a horčice, prípadne ešte dochutíme vegetou, soľou a čiernym korením a môžeme sa pustiť do jedenia. Dobrú chuť.