Kura po havajsky

Autor receptu: peter64

tento recept mám od kamaráta

Postup

  1. Umyté kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na rezance. Cesnak nakrájame na plátky. Ananásový kompót scedíme do misky. Kolieska ananásu nakrájame na kúsky a necháme na sitku odkvapkať.
  2. Na panvici rozpálime olej a mäso na na ňom z oboch strán prudko opečieme dozlatista. Keď ho vyberieme, vo vypeku opražíme papriku, cesnak a krátko aj ananás. Prilejeme čili omáčku a podľa chuti aj sójovú omáčku. V kompótovom náleve rozmiešame škrobovú múčku a vlejeme ho do panvice. Všetko spolu povaríme do zhustnutia, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Do zmesi nakoniec vložíme opečené kuracie mäso a krátko prehrejeme. pred podávaním ozdobíme rozmarínom.