Kura na smotane (fotorecept)

Autor receptu: majka5551

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na troche oleja si orestujeme cibuľku do sklovita osolíme.
  2. Pridáme mäsko a orestujeme z jednej strany druhú posypeme gulašovým korením a soľou.
  3. Po cca 5 minútach pretočíme, posypeme druhú stranu gulášovým korením a necháme cca 2 minúty. Potom podlejeme trochou vody a dusíme cca 15 min. Môžme zaliať vodou alebo lepšie vývarom a povaríme ešte chvíľku.
  4. Nachystáme si zatrepku hladkú múku, smotanu na varenie alebo mlieko a kyslú smotanu. Vymiešame bez hrudiek a postupne lejeme do hrnca, čiže zahustíme.
  5. Podávame s cestovinou alebo s haluškami. Prajem dobrú chuť!