Kura na pive

Autor receptu: podravka

Komerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým olejom.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Osolíme a premiešame s olejom (3 lyžice), vložíme do pekáča a pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  2. Medzičasom kuracie mäso posypeme štipkou tymianu a vegetou.
  3. Zvyšný olej rozohrejeme na panvici a na miernom plameni kura opečieme zo všetkých strán. Podlejeme pivom a povaríme ďalších 5 minút.
  4. Kura naaranžujeme na pečené zemiaky, vrátime naspäť do rúry a pečieme po dobu 20 minút.
  5. Pečené kura so zemiakmi podávame s kyslou kapustou pokvapkanou tekvicovým olejom.