Kura na pive
Autor receptu: podravka
Komerčný receptNaaranžujte kuracie mäso uvarené v pivom ochutenej omáčke na vrch pečených zemiakov a podávajte spolu s
osviežujúcim šalátom z kyslej kapusty a tekvicovým olejom.
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame. Osolíme a premiešame s olejom (3 lyžice), vložíme do pekáča a pečieme približne 30 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Medzičasom kuracie mäso posypeme štipkou tymianu a vegetou.
- Zvyšný olej rozohrejeme na panvici a na miernom plameni kura opečieme zo všetkých strán. Podlejeme pivom a povaríme ďalších 5 minút.
- Kura naaranžujeme na pečené zemiaky, vrátime naspäť do rúry a pečieme po dobu 20 minút.
- Pečené kura so zemiakmi podávame s kyslou kapustou pokvapkanou tekvicovým olejom.