Kura na grécky spôsob

Autor receptu: lia66

Zas sa mi zdalo, že by sme mohli mať kuriatko na nový spôsob...v jednom časáku sa mi páčil recept na morčacie masko...bol podobný, ale ja som si ho trošku vylepšila-keby ste cítili tú neskutočnú vôňu, čo sa šírila pri pečení po celom byte...a, čo ešte chuťovo-no, proste lahoda!...ku tomu ešte zdravý šalátik, akurát na toto sychravé počasie a môže sa papať...možno, ešte také suché vínko by sa šiklo, ale keďže sme pn, tak my si dáme zázvorový čajík...a čo vy?..dobrú chuť želáme.

Suroviny

Postup

  1. Kurča naporcujeme a vyložíme ním pekáč(plech)...
  2. Cukinu umyjeme, odkrojíme konce a vidličkou spravíme ryhy...
  3. Následne ju nakrájame na cca polcentimetrové kolieska...
  4. Zemiaky, paradajky, cibuľu(pór)a papriku očistíme a nakrájame podľa ľubovôle...zasypeme ním kurča...okoreníme, osolíme, zakápneme olivovým olejom(netreba veľa-kura aj zelenina pustí šťavu...bude jej hodne!) prikryjeme alobalom, alebo druhým plechom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 180/200st...pečieme, kým nie je všetko makké...ja som to mala prikryté druhým plechom, dala som to na 200-ku a nechala piecť cca 2 hodky...možno sa vám to upečie aj skôr, ale my sme momentálne u mojej mamy a ona má len takú mini rúru...
  5. Po zmaknutí som to odokryla, posypala kockami syru a dala ešte "zapiecť" na cca 10/15 min.
  6. Ku tomu spravíme šalátik:kapustu nakrájame "klasicky", mrkvu na hrubom strúhadle, jablko a cibuľu na tenké slížiky...zalejeme nálevom(zmiešame olej, med, korenie, soľ a citr.šťavu) a premiešame-necháme vychladnúť a podávame ku kuriatku...dobrú chuť želáme.