Kukurično-paprikový slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Inšpiráciu na takúto úpravu zeleniny mám z časopisu Eat Smarter! - Abnehmen mit Genuss, korenia som zvolila tak, aby nám chutilo. Okrúhla forma na pečenie tu má 20 cm priemer. Jedlo je ľahké, pečením zvonku ochrumkavie a vnútri ostane pomerne šťavnaté.

20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme suroviny. Cibuľu aj papriku nakrájame na drobné kúsky.
  2. Na panvici na lyžici oleja opražíme cibuľu s paprikou, približne 5 minút, potom necháme chladnúť.
  3. Medzitým kukuricu ponorným mixérom vypracujeme do pyré. (Bonduelle píše "ohne Gentechnik", rozhodla som sa veriť im.)
  4. Potom všetky suroviny okrem zvyšného oleja rovnomerne zmiešame.
  5. Olejom potrieme nádobu na pečenie a masu v nej rozotrieme.
  6. V predohriatej rúre pečieme na 200°C približne 45 minút.