Kukuričné špagety s pestom
Autor receptu: zuzananoskova
Tieto cestoviny som pripravila svojmu priateľovi, ktorý vyhodnotil, že je to najlepšie pesto aké kedy jedol. Bolo vynikajúce. Pestá robím pomerne často a robila som už rôzne (z medvedieho cesnaku, bazalky, petržlenovej vňate, popencové, púpavové, koriandrové), aj orechy či jadierká som použila rozličné (vlašské orechy, kešu, arašídy, tekvicové či slnečnicové jadierka, konopné, atď.), ale úplne NAJ vedie pesto z bazalky a slnečnicových jadierok :-) Vyskúšajte a dajte vedieť :-)
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny na pesto zmixujte podľa Vašej chuti a nechajte pesto odležať niekoľko minút (chute sa prepoja). Pesto je vlastne "živá" hmota, t.z., že stále "pracuje" a chuť sa mení. Zatiaľ si uvarte cestoviny.
- Slnečnicové jadierka opražte na suchej panvici.
- Uvarené cestoviny, precedené naservírujte na tanier, pridajte pesto, čerstvú bazalku a posypte opraženými slnečnicovými jadierkami (tie podčiarknu chuť celého pokrmu).
- Dobrú chuť :-)