Cheesecake
Krvavý halloweensky cheesecake
Autor receptu: redakcia
Cheesecake ako stvorený na hallowensku party.
4 ks porcie |
30 minút príprava |
50 minút na 170/160 °C |
Postup
- Korpusy: Sušienky rozdrvíme a premiešame
s rozpusteným maslom a vaječným bielkom. Sušienkovú hmotu vtlačíme do štyroch tortových formičiek s odnímateľným
dnom s priemerom 20 cm. Vložíme do
rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi
15 minút. Hotové necháme vychladnúť
vo formách.
- Smotanový syr, nátierkové maslo
a kyslú smotanu vyšľaháme dohladka.
Pridáme vajcia, žĺtky, cukor a nastrúhanú citrónovú
kôru. Nakoniec primiešame trochu
potravinárskeho farbiva. Hotovú plnku
nalejeme na predpečené korpusy a vrátime späť do rúry. Pečieme dalších 35 minút v rúre vyhriatej na 160 °C a po upečení necháme stuhnúť, ideálne v chladničke.
- Koláčiky vyberieme pomocou noža
z foriem. Jahodovú marmeládu zohrejeme na miernom ohni, pridáme škrob
a môžeme ešte dofarbiť kvapkou potravinárskej farby. Potom omáčku rozmixujeme a nalejeme na cheesecaky.